Snöskoter tur med guide

Genom vårt samarbete med Stig Strand finns möjlighet att boka guidade turer med snöskoter.

Upplev de mäktiga Vindelfjällen från snöskoter. Stig Strand erbjuder varierade turer, alla med Vindelfjällens Naturreservat eller Södra Storfjället som mål. Vid sämre väder tar han er som besökare till Jofjället, ett lågfjäll söder om Hemavan.

Är du privatperson och vill hyra skoter utan guide – Kontakta Fuel i Hemavan

Inspireras av en halvdagstur på skoter

Start från Hemavan och tillsammans kör vi leden mot Viterskalet. Den följer Umeälven en bit uppströms, för att sedan ta sig över Rönäsvägen och Blå vägen (E12) . Härifrån en stigning och vi når Kungsleden som här delas av skoteråkare och skidåkare. Som skoteråkare tar vi hänsyn, sänker farten och håller lämpligt avstånd. Det är en kort kraftig stigning och efter det en vänstersväng, som är svår vid tillfällen när snö blåst in kraftigt. Efter det breder Viterskalet ut sig och utsikten är bedövande.

Lite längre fram finns hängbron som sommartid används av vandrare till och från Klippen och rakt fram ligger Måskoetjåhke. Till höger ligger Norra Sytertoppen som är högsta toppen i Södra Lappland, 1767 m över havet. Ganska snart passerar vi Viterskalsstugan och vi är framme vid början av Syterskalet. Efter passet vänder vi riktning mot Hemavan för att sedan passera förbi Syterstugan mot sjön Laisan. Härifrån följer vi Umeälven tillbaka till Hemavan.

Vid ev. bokningsförfrågan – ange önskat datum, antal samt särskilda önskemål.

BOKA >>