Snöskoter

Skotertur med guide!

Välkomna att uppleva de mäktiga Vindelfjällen på en skotertur med oss. De turer vi erbjuder är alla med Vindelfjällens Naturreservat eller Södra Storfjället som mål. Vid lite sämre väder använder vi Jofjället som är ett lågfjäll söder om Hemavan. Det ingår alltid hjälm, skoteroverall, skoterskor, handskar och skidglasögon vid våra turer.

Trolltunets skoterturer 2021

Under hela vintersäsongen kör Stig sina populära skoterturer tre gånger i veckan.

Onsdag och Fredag

Följ med på en halvdagstur kl. 10-13:30 (v.1-6) och kl. 08:30-12 (v.6-17). På dessa turer kör vi två personer per skoter. Fika är inkluderat och vid intresse kan vi också stanna och fiska en stund. Vart turen går beror på väderförhållanden samt om vi skall inkludera fiske eller ej.

Pris: 1475 sek/person
Vill man köra en person per skoter tillkommer en kostnad på 500 kr/pers.

Turen genomförs om vi har minst 4 anmälda. Boka er på plats via info@hemavan.com eller ring oss på 0954-30500

Lördag

Följ med Stig på en heldag med exklusivt vinterfiske till de vatten där Stig en gång inledde sin fiskekarriär som liten pojke. Fisket på dessa vatten är ej upplåtet för allmänheten. Vi genomför dessa turer i ett nära samarbete med Vapsten sameby. Turen går från Hemavan till Södra Storfjället och bjuder på stor chans till riktigt fin fisk. Denna tur kan göras med era egna snöskotrar, eller så hyr ni av oss.

Pris enligt förfrågan på info@hemavan.com eller 0954-30500

Vi kör skoterturerna så fort snöläget tillåter.

Vi kör även flerdagsturer för grupper. Både söderut och norrut från Hemavan. Ta kontakt för mera information.

Exempel på vår halvdagstur

Vi startar från Hemavan och åker leden mot Viterskalet. Den följer Umeälven uppströms en bit för att sedan ta sig över Rönäsvägen och Blå vägen (E12) . Härifrån stiger det och vi kommer upp till Kungsleden som här delas av skoter och skidåkare, och som skoteråkare tar vi hänsyn till de som är skidåkare genom att åka saktare samt en bit från. Det är en kort kraftig stigning och efter det en vänstersväng som är svår när det har blåst in snö, men efter det breder Viterskalet ut sig och utsikten är helt enkelt bedövande.

En bit fram är hängbron som på sommaren används av vandrare från och till Klippen och rakt fram ligger Måskoetjåhke. Vi kallar toppen för Lilla Norra därför strax till höger ligger Norra Sytertoppen som är högsta toppen i Södra Lappland 1767 m över havet.

Lilla Norran är också en av de allra bästa topparna för heliski. Man använder helikopter som lift och åker guidade turer i orörd pist. Turen passerar hängbron och här till höger är ett favoritställe för att åka med forsbåtar på snö utför fjället. Det är rejäl bäckravin som används, perfekt för ändamålet.

Ganska snart passerar vi Viterskalsstugan och så är vi framme vid början av Syterskalet. Efter passet vänder vi riktning mot Hemavan för att sedan passera förbi Syterstugan mot sjön Laisan. Härifrån följer vi Umeälven till Trolltunet.

Detta är ett exempel på en tur vi erbjuder. Kontakta oss om du vill få en guidad skotertur för företaget, kompisgänget eller helt privat.

Är ni intresserad? Ring till oss 0954-30500 eller maila info@hemavan.com