Snöskoter2018-12-07T17:32:22+00:00

Snöskoter

Skotertur med guide!

När man genomför en guidad skotertur har man alltid en plan A. De turer vi erbjuder är alla med Vindelfjällens Naturreservat som mål. Vid lite sämre väder använder vi Jofjället som är ett lågfjäll söder om Hemavan. Det ingår alltid hjälm, skoteroverall, skoterskor, handskar och skidglasögon vid våra turer.

Heldagsturen inkl. lunch – offert | Halvdagsturen inkl. fika – offert | Kvällsturen – offert

Familjeturen onsdagar 13.30-16.00 veckorna 7-16 – i övrig tid ring & fråga! 1305 kr pp/ vid två på skoter (barn i pulka 150 kr)

Till skoterturerna kan man lägga till en lagkamp, forssbåt på fjället eller isfiske….

Halvdagstur

Vi startar från Hemavan och åker leden mot Viterskalet. Den följer Umeälven uppströms en bit för att sedan ta sig över Rönäsvägen och Blå vägen (E12) . Härifrån stiger det och vi kommer upp till Kungsleden som här delas av skoter och skidåkare, och som skoteråkare tar vi hänsyn till de som är skidåkare genom att åka saktare samt en bit från. Det är en kort kraftig stigning och efter det en vänstersväng som är svår när det har blåst in snö, men efter det breder Viterskalet ut sig och utsikten är helt enkelt bedövande.

En bit fram är hängbron som på sommaren används av vandrare från och till Klippen och rakt fram ligger Måskoetjåhke. Vi kallar toppen för Lilla Norra därför strax till höger ligger Norra Sytertoppen som är högsta toppen i Södra Lappland 1767 m över havet.

Lilla Norran är också en av de allra bästa topparna för heliski. Man använder helikopter som lift och åker guidade turer i orörd pist. Turen passerar hängbron och här till höger är ett favoritställe för att åka med forsbåtar på snö utför fjället. Det är rejäl bäckravin som används, perfekt för ändamålet.

Ganska snart passerar vi Viterskalsstugan och så är vi framme vid början av Syterskalet. Efter passet vänder vi riktning mot Hemavan för att sedan passera förbi Syterstugan mot sjön Laisan. Härifrån följer vi Umeälven till Trolltunet.

Detta är ett exempel på en tur vi erbjuder. Kontakta oss om du vill få en guidad skotertur för företaget, kompisgänget eller helt privat.

Är ni intresserad? Ring till oss 0954-30500 eller maila info@hemavan.com