FÖRELÄSNINGAR

Vi arrangerar gärna intressanta föreläsningar i samband med er konferens.

BOBBO NORDENSKIÖLD

Vildmarks-Bobbos äventyr

Han har arbetat som programledare för SVT:s friluftsprogram Vildmark och Vildmark Upptäckaren under sex säsonger.

Det har varit allt ifrån enkla friluftsaktiviteter i Sverige till mer extrema upptäcktsresor till fjärran länder.

I sitt föredrag lutar han sej mot några av de mer än 40 inspelade programmen. Han berättar om hur dom kom på idén och sedan genomförde själva inspelningen. Vad som hände framför, men lika mycket bakom kameran och det har hänt mycket. En del souvenirer från resorna får man också se. Han blandar humor med allvar och försöker sticka in små tips här och var. Publiken får se lite av det bästa från varje program, men också sådant som aldrig kom med. Misstag, fadäser och roliga “har jag gjort bort mej nu igen” – scener?

Detta är något av vad åhöraren får ta del av:

  • Anaktuvuk, världens enda inlandseskimåer, i Alaska
  • Renrajd till Röros vintermarknad
  • En okänd och den kända Inkaleden i Peru, till häst och till fots
  • Svalbard och ett besök på världens nordligaste bosättning
  • Bakom kameran. Garanterat ovisat material
KONTAKTA OSS ››

OLA SKINNARMO

Mental styrka och målfokusering – Att lyckas med det “omöjliga”

En inspirerande, rolig och givande föreläsning av och med äventyraren Ola Skinnarmo, förste svensk på skidor till Nordpolen och Sydpolen.

Den 14 april 2000 lyckades jag efter 48 strapatsrika dagar nå Nordpolen. Jag kunde då se tillbaka på den hitintills tuffaste utmaningen i mitt 28 åriga liv. Isbjörns attacker, tunn is, temperaturer ner mot 50 minus var några av de problem Göran Kropp och jag ställdes inför. Halvvägs var min vän och kompanjon Kropp tvungen att avbryta turen på grund av att han förfrös tummen. Jag beslöt mig då att ensam ta mig an resten av turen.

Genom mitt föredrag vill jag inspirera andra individer och arbetsgrupper och få dem att inse att de gränser man sätter framför sig ofta är illusioner. I själva verket kan man nå mycket längre. Att våga gå utanför sin komfortzon öppnar upp sinnena samt ökar det personliga “referensbiblioteket”. Detta leder till ökad styrka i kommande utmaningar.

Parallellerna mellan mitt projekt och de utmaningar och problem Ni dagligen möter är många. Jag vill med mitt föredrag belysa möjligheten att lösa det “omöjliga” och dela med mig av mina erfarenheter hur jag lyckades med detta.

Jag belyser även följande punkter under mina föredrag:

  • Att förena flera viljor för att nå gemensamma mål.
  • Vikten av att sätta delmål för att nå ända fram.
  • Att leva i nuet för att kunna möta framtiden.
  • Ensam är stark men tillsammans med andra blir vi oövervinneliga.

Att leva i harmoni med sig själv och sin omgivning trots tuffa omständigheter.

Under mina föredrag blandar jag mitt prat med så väl rörliga bilder (video) som stillbilder i en multimedia presentation. Jag skräddarsyr gärna föredraget utifrån kundens önskemål. Jag vill att mina föredrag skall öppna upp ögonen och fungera som en vitamin injektion för lyssnarna!

KONTAKTA OSS ››

STIG STRAND

Vägen till målet

Stig berättar om sin karriär inom skidåkning och företagande. Om hur idrotten påverkat sättet att klara av entreprenörens vardag.

Hur man använder idrottens tidsperspektiv för att bli ännu bättre och om hur det hela tiden krävs ständig utveckling för att försvara och förbättra sina resultat. Stig pratar också om motvindarna som blåst under årens lopp och hur han har hanterat dem.

“Det känns som man träffat den där gurun uppe från fjället som gav oss något av svaren på livets frågor” säger en deltagare från en av Stigs grupper.

KONTAKTA OSS ››