Fiske Vinter

Exklusivt isfiske

Tillsammans med Vindelfjällens Samecenter kan vi erbjuda ett mycket exklusivt fiske i Hemavan och Vindelfjällens naturreservat, med ett fåtal tillstånd per vinter. I den ena sjön var snittet 2010 1,7 kilo för röding.

Inspireras av ett unikt pimpelfiske med övernattning

Vi startar tidigt på morgonen på skoter och åker från Hemavan, genom Viterskalet och det magnifika Syterskalet. Turen fortsätter efter skoterleden via Tärnasjön mot Ammarnäs. När vi når sjön Sirven viker vi av mot de fiskevatten vi har tillstånd att fiska i. Här finns rikligt med röding och öring som nappar. Vi fiskar hela dagen med paus för lunch, där vi dukar upp med varm soppa.

Innan mörkret kommer vänder vi tillbaka med skoter, samma väg och siktar från Tärnasjön upp mot Övre Ältsvattnet där vi avnjuter en god middag och övernattar. På morgonen fortsätter vi mot tjärnar söder om Övre Ältsvattnet där vi fiskar fram till eftermiddagen, då vi återvänder mot Hemavan.

Under turen stannar vi till vid Nedre Ältsvattnet och tar del av historien om “RIPJÄGAREN Evert Stenmark” som överlevde här i åtta dygn under en lavin, och som mirakulöst räddades av sin bror.

BOKA >>