Fiske Sommar

Tillsammans med Vindelfjällens Samecenter kan vi erbjuda ett mycket exklusivt fiske i Hemavan och Vindelfjällen, med ett fåtal tillstånd per sommar. I den ena sjön var snittet 2010 1,7 kilo för röding. Fisket ligger i Vindelfjällens naturreservat och under sommaren flyger vi helikopter till de ställen vi fiskar på. Efter fisketuren återvänder vi samma väg till Hemavan.

Exklusivt sommarfiske i Ältsån & Laivabäcken

Laivabäcken är en flugfiskesträcka som sträcker sig från sjön Laiva till Skibäckens inflöde. Från sjöns utlopp ringlar sig bäcken över ett stort myrområde med delvis mycket ris. Det är gott om fisk och framförallt i början på juli är det som ett akvarium. Man ser fisk hela tiden. Några hundra meter nerströms finns det flera höljor med bra platser för flugfiske. Man får mest öring i bäcken men visst finns här också en och annan röding. Bäcken blir så smånigom större och höljorna också. I dessa är också de största fiskarna tagna. Fiskstorlek mellan 2 hg och 2 kg. Rätt vanligt med fisk upp till 8-9 hg. Den största fisken är nära 2 kilo. Fisket sker i samarbete med Vindelfjällens Samecenter som ägs av medlemmar i Rans sameby. Fisket är kvoterat.

Havsfiske i Norge

Norge har alltid reglerat sitt fiske i havet. Därför finns det idag ett kustnära fiske som är riktigt bra. Man kan fiska från land och man kan fiska från båt. Vi fiskar i Norges största övärld. Här finns ca 13000 öar, några av dem är över 1000 meter höga. Här finns många kritvita laguner om än kalla.Här fiskar vi efter många olika havsfiskar bl.a. Torsk, Sej, Ur, Långa , Pigghaj och Hälleflundra. Bara att vara i detta otroliga landskap är turen värd. Fisket är hela året. Bäst är det under tiden september fram till maj månad.

Lax & Havsöringsälvar inom 45 min med bil

Hemavan ligger perfekt till när det kommer till spännande fiske. Nära oss, på den norska kusten finns både små och stora älvar med en god lax- och öringsstam samt några med havsröding. Fisket startar kring midsommar med säsong för havsröding. Sedan kommer lax och havsöring. Havsöringen nappar till i slutet på september.

Innan bokning, förbered dig på följande frågor:

  • Vilket typ av fiske – strömmande eller sjö
  • Tält eller stuga
  • Spinnfiske eller fluga
  • Antal personer
  • Antal dagar
  • Datum
  • Helikopter eller vill ni gå på en dagstur?
  • Nybörjare eller erfaren

Tänk på att boka i god tid, för att komma åt det bästa fisket!

BOKA >>