Fiske Sommar & Vinter

Ältsån & Laivabäcken

Laivabäcken är en flugfiskesträcka som sträcker sig från sjön Laiva till Skibäckens inflöde.

Från sjöns utlopp ringlar sig bäcken över ett stort myrområde med delvis mycket ris. Det är gott om fisk och framförallt i början på juli är det som ett akvarium. Man ser fisk hela tiden. Några hundra meter nerströms finns det flera höljor med bra platser för flugfiske. Man får mest öring i bäcken men visst finns här också en och annan röding. Bäcken blir så smånigom större och höljorna också. I dessa är också de största fiskarna tagna. Fiskstorlek mellan 2 hg och 2 kg. Rätt vanligt med fisk upp till 8-9 hg. Den största fisken är nära 2 kilo. Fisket sker i samarbete med Vindelfjällens Samecenter som ägs av medlemmar i Rans sameby. Fisket är kvoterat.

KONTAKTA OSS ››

Exklusivt isfiske eller sommarfiske

Tillsammans med Vindelfjällens Samecenter kan vi erbjuda ett mycket exklusivt fiske i Hemavan och Vindelfjällen. Det är ett fåtal tillstånd per vinter & sommar.

I den ena sjön var snittet 2010 1,7 kilo för röding. Fisket ligger i Vindelfjällens naturreservat. Efter fisket återvänder vi samma väg till Hemavan.

På vinterturen börjar man tidigt på morgonen med att man kör skoter från Hemavan genom Viterskalet och det magnifika Syterskalet. Turen fortsätter efter skoterled till öster om Tärnasjön här åker vi med tillstånd in till de små sjöar vi fiskar i. Sommartid flyget vi helikopter till dom ställen vi fiskar i.

Exklusivt pimpelfiske med övernattning

Tillsammans med Vindelfjällens Samecenter erbjuder vi ett mycket exklusivt pimpelfiske väster om Tärnasjön.

Vi startar tidigt på morgonen från Hemavan åker skoter genom Viterskalet och det magnifika Syterskalet. Turen fortsätter efter skoterleden via Tärnasjön mot Ammarnäs.

När vi når sjön Sirven viker vi av mot de fiskevatten vi tänkt. Här finns rikligt Röding och även öring som nappar. Vi fiskar hela dagen förutom vid lunch då det bjuds på en varm soppa. Innan mörkret kommer vänder vi tillbaks med skoter efter samma spår och siktar från Tärnasjön upp mot Övre Ältsvattnet där vi förutom en god middag övernattar. På morgonen fortsätter vi mot tjärnar söder om Övre Ältsvattnet där vi fiskar fram mot eftermiddagen då vi återvänder mot Hemavan.

På turen stannar vi till vid Nedre Ältsvattnet och tar del av historien om “RIPJÄGAREN Evert Stenmark” som här överlevde 8 dygn under en lavin just här och som räddades av sin bror som såg den röda biobiljetten som Evert lyckats få upp över lavinens yta.

Pimpelfiske är för grupper och det är begränsat antal tillstånd per vinter.

Havsfiske

Norge har alltid reglerat sitt fiske i havet. Därför finns det idag ett kustnära fiske som är riktigt bra.

Man kan fiska från land och man kan fiska från båt. Vi fiskar i Norges största övärld. Här finns ca 13000 öar, några av dem är över 1000 meter höga. Här finns många kritvita laguner om än kalla.Här fiskar vi efter många olika havsfiskar bl.a. Torsk, Sej, Ur, Långa , Pigghaj och Hälleflundra. Bara att vara i detta otroliga landskap är turen värd. Fisket är hela året. Bäst är det under tiden september fram till maj månad.

Lax & Havsöringsälvar inom 45 min med bil

Lax och havsöringälvar Hemavan ligger nära allt vad som heter spännande fiske. Nära oss på den norska kusten ligger ett antal bra små och stora älvar med bra lax och öringsstam samt några med havsröding.

Fisket startar kring midsommar och då är säsong för havsröding. Då kommer även havsöring och lax. Havsöringen är den sista som ger sig och då är vi slutet av september.

För att komma åt de bästa fisket måste man vara ute i mycket god tid.

Kontakta gärna oss och ställ dig gärna dessa frågor innan:
1. Vilket typ av fiske – strömmande eller sjö
2. Tält eller stuga
3. Spinnfiske eller fluga
4. Antal personer
5. Antal dagar
6. Datum
7. Helikopter eller vill ni gå på en dagstur?
8. Nybörjare eller erfaren

KONTAKTA OSS ››